Nyheter
Bli med på misjonsløp etter gudstjenesten søndag 30.mai

Bli med på misjonsløp etter gudstjenesten søndag 30.mai

07.05.2021

Søndag 30.mai arrangerer vi misjonsløp i Smaalenene Frikirke, til inntekt for Frikirkens misjonsarbeid. Det blir også muligheter for grilling på plassen foran kirka.

De som ønsker å delta finner personlige sponsorer, som støtter per kilometer dere går eller løper. En runde er ca. 200 meter lang. Ellers er det kun kreativiteten som setter grenser for hvordan man kan samle inn til aksjonen. Det går også an å ta inn en kollekt eller bare gi en personlig enkeltgave.

Lenke til eventsiden på Facebook

Misjonsløpet er en del av Frikirkens pinseaksjon. 20. mai startet Frikirkens misjonsarbeid en aksjon for å samle vi inn til vår partner, Det Palestinske Bibelselskap (PBS). Vi ønsker å hjelpe dem så de kan hjelpe sitt eget folk, de som er syke av korona eller som trenger humanitær hjelp etter å ha bli drevet ut i fattigdom som konsekvens av pandemien.

Hva samler vi inn til?  

  • Oksygengenerator til bruk i folks hjem: 6000 kr 
  • En boks mat til en familie: 700 kr 
  • Helsetjenester og medisin til eldre: 400 kr 
  • Varmt teppe: 300 kr 
  • Varmt måltid: 100 kr 

Hvorfor hjelp til de Palestinske områdene?  

Promo fra FRIBU

Det Palestinske Bibelselskap har lenge vært opptatt av å utgjøre en forskjell for sitt folk og sin nasjon, både åndelig, sosialt og fysisk. På Gaza og Vestbredden lider mennesker under pandemien. Frikirken vil hjelpe Det Palestinske Bibelselskap med å gi humanitær og medisinsk hjelp.   

Området har blitt hardt rammet av koronapandemien, hatt månedsvis med stengte skoler og fått mange arbeidsledige. Mange, særlig kristne i Betlehem, har tradisjonelt jobbet med turisme, og hele sektorens inntekter har uteblitt. Palestinerne på Vestbredden og på Gaza var i utgangspunktet presset økonomisk, og pandemien har gjort at mange er drevet ut i fattigdom.   

«Hvis du går i gatene her, kan du se håpløsheten i ansiktene. Folk er frustrerte og redde, og butikker er stengt. Det Palestinske Bibelselskap ser etter muligheter til å tjene, hjelpe, løfte opp og oppmuntre – særlig den unge generasjonen», sier generalsekretær i PBS, Nashat Filmon.   

De palestinske områdene har ikke et velferdssystem som Norge. Hvis man skal få god helsehjelp, må man betale for det. Nå er sykehusene overfylt og koronasyke pasienter sitter utenfor sykehuset med tepper, eller de sendes hjem. Frikirken samler inn penger så PBS kan kjøpe inn mobile oksygengeneratorer slik at folk kan få pustehjelp hjemme. Håpet er at flere syke overlever ved at de får oksygenhjelp, til de gradvis blir bedre.  

Innbetaling 
Gå til gi.frikirken.no og skroll ned til pinseaksjonen for å gi.  
Vipps 7777, merk: pinse smaalenene.
Gi til misjonens kontonummer: 3000.21.94976. Merk: pinse smaalenene.

Din gave og hele kirkens gaver, bønner og engasjement, bærer vårt misjonsarbeid. Tusen takk til dere alle!

Powered by Cornerstone